Pokrenuta likvidacija Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara

VUKOVAR, Prema pisanju Večernjeg lista Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara 27. veljače podnijela je Trgovačkom sudu u Osijeku prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Kao razlog za pokretanje stečaja navodi se nelikvidnost. Franjo Šoljić, koji je predsjednik Koordinacije od kako je ona osnovana 2013. godine, rekao je kako se radi o uobičajenoj proceduri kao i da je postupak likvidacije pokrenut krajem prošle godine.  

„Kao predsjednik ja sam u veljači i listopadu prošle godine probao održati Skupštinu Koordinacije ali nije bilo kvoruma. Ovo sada je jedino što sam dalje mogao napraviti. Prilikom osnivanja imali smo 20-ak članova, bili aktivni i proveli niz aktivnosti. Sada nas je ostalo tri – četiri. Nastala dugovanja se odnose na troškove najma prostorija koje se nalaze u Domu hrvatskih branitelja, telefona i ostale režijske troškove“, rekao je Šoljić za Večernji list.

Kazao je i kako ovo nije prvi slučaj da se neka udruga u Vukovaru ugasila kao i da će sličnih slučajeva u budućnosti biti još. Prema riječima Šoljića i danas u Vukovaru djeluje oko 25 braniteljskih i stradalničkih udruga.