Pavliček: Vlada radi inflacije prihoduje nekoliko stotina milijuna eura više i Vlada taj novac mora na neki način vratiti građanima

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, U današnjem slobodnom govoru u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček još jednom je upozorio na inflaciju i pad standard građana do kojega će doći zbog najavljenog poskupljenja. Kazao je kako je od 1. ožujka 60-ak dobavljača prehrambenih i kozmetičkih proizvoda za dodatnih 10 posto podiglo svoje cijene te postavio potanje što Vlada RH čini da suzbije inflaciju.

„Ta inflacija je 12,7 posto ako kupujete novog Porschea ili stan u Dubrovniku tko si to može priuštiti. Međutim, oba je skoro 20 posto kada je riječ o prehrambenim proizvodima koje koristimo svi. Gdje su te famozne crne liste, te liste trgovaca koji su lovili u mutnome…? Gdje su odluke da se zabrane državne subvencije onima koji imaju preveliku maržu, koji stvaraju ekstraprofit u dob najveće inflacije”, rekao je Pavliček.

Upravo zato smatra kako će inicijativa o interpelaciji Vlade biti prilika da se u Hrvatskom saboru raspravi o tome što čini Vlada da pomogne i zaštiti svoje građane. Istakao je kako Hrvatska tone u recesiju i da odgovorni ministri trebaju jednim mjesečno biti u Saboru kako bi prezentirali što su učinili da se popravi situacija napominjući da većina građana jedva spaja kraj s krajem.  

“Vlada radi tih viših cijena kroz PDV prihoduje nekoliko stotina milijuna eura više i Vlada taj novac treba građanima vratiti kroz subvencije, pripomoći ili na neki drugi način. Ako se ovako nastavi neće biti dobro. Moram i ovaj put podsjetiti da su Hrvatski suverenisti upozoravali da će doći do toga jer je Hrvatska u euro zonu ušla u vrijeme najviše inflacije u Hrvatskoj i najviše inflacije u Europskoj uniji. Sada kada smo već ušli u eurozonu onda pomozite kako znate i umijete”, rekao je Pavliček.

Napomenuo je i kako su hrvatski proizvođači najavili da neće podizati cijene te pozvao ministarstvo, Vladu, HGK i druge da promoviraju te proizvode i pozovu građane da kupuju hrvatske proizvode.

Slobodni govor Marijana Pavličeka možete pogledati na linku:

https://fb.watch/i_Z57ZWOfG/