Pokrenut novi turistički projekt “Wonderful Vukovar”

VUKOVAR, Turistička ponuda Vukovara postala je bogatija za projekt „Wonderful Vukovar“ kojeg zajedno organiziraju Muzej vučedolske kulture, Vupik i Danubium tours.

Projekt za cilj ima prikazati Vukovar kakvim ga vide Vukovarci – panoramskom plovidbom Dunavom elektro-solarnim brodom „Bajadera“, razgledavanjem Muzeja vučedolske kulture uz stručno vodstvo te uživanjem u čarima slavonskih specijaliteta u vinogradarskoj kući Goldschmidt.

„Jako nam je drago što smo uspjeli spojiti privatni i javni sektor, a budući da smo u prvoj godini rada muzeja imali više od 60 tisuća posjetitelja, stizali su nam upiti sa raznih strana kako bi mogli proširiti ponudu i omogućiti sve većem broju turista višesatni boravak u gradu. Zato smo došli na ideju, zajedno s našim partnerima, da obogatimo turističku ponudu grada Vukovara te, sudeći po prvim rezervacijama, u tome smo i uspjeli”, kaže voditelj marketinga u Muzeju vučedolske kulture Darko Bilandžić.

U ponudi postoje dva paketa (ovisno u meniju) u trajanju od četiri sata, posjetitelji mogu rezervirati termine tijekom cijele godine, a jedini uvjet je minimalan broj osoba u grupi – 15. Službeno predstavljanje projekt „Wonderful Vukovar“ imati će za vrijeme ovogodišnjeg Vukovar film festivala.

MVK/ĐURO KARALIĆ

Foto:MVK