Proslavljen Dan grada Otoka

Foto: Miro Maršić

OTOK, Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužžnim građanima i ustanovama dodijeljena javna priznanja, u Otoku je u srijedu proslavljen Dan grada koji Otočani slave u spomen na 13. srpnja 2006. godine, kada je odlukom Hrvatskoga sabora ta tadaššnja vinkovačka općina dobila status grada.

“Budućnosti i optimizna ima. Vjerujemo u bolje sutra, iako današnja vremena nisu lagana. Nadamo se da će što prije doći do formiranja nove Vlade kako bi se nastavili projekti koje želimo realizirati. Ne možemo se razvijati bez državne pomoći jer su uglavnom svi naši projekti naslonjeni na pomoć iz državnog proračuna”, poručio je u govoru na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća otočki gradonačelnik Josip Šarić.
Brojne uzvanike i goste, među kojim se nalazio i vukovarsko-srijemsski župan Božo Galić, pozdravio je i predsjednik otočkog Gradskog vijeća Stjepan Topalović.
Čestitajući Dana grada, župan Božo Galić pohvalio je suradnju županijskih i gradskih vlasti založivši se za jedinstvo na razini Vukovarsko-srijemske županije kako bi županija, tako jedinstvena, mogla nastupiti prema državnim institucijama sa zajedničkim projektima i planovima.

Pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Davor Huška najavio je brojne poteze državne vlasti kojima bi se pomogla područja poput otočkog, a među inima i novu indeksizaciji jedinica lokalne samouprave kojom bi Otoku i sličnim sredinama bio vraćen izgubljeni status potpomognutih područja od strane države.

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, zaslužžnim pojedincima, ustanovama i udrugama uručena su javna priznanja. Nagrada za životno djelo uručena generalu zbora Dragi Lovriću, za doprinos razvoju Oružanih snaga RH. Plaketa Grada Otoka dodjeljena je DVD-u Otok, Mati Janešu, Antunu Grbavica i DVD-u Pula. Medalju Grada Otoka dobio je Ivan Knežević, a Priznanje Grada Otoka Košarkaški klub “Slavonac” Komletinci, Taekwondo klub Otok, Odred izviđača “Suvara” Otok, Marko Štifić, Ivica Skočić i Marija Lukač.

 Uoči svečane sjednice Gradskoga vijeća, u Poduzetničkoj zoni otvoreno je reciklažno dvorište, a podno spomen obilježja u središtu Otoka položeni vijenci i zapaljene svijeće.
ĐURO KARALIĆ