Poginuli motociklist, 62-godišanjak iz Vinkovačkih Banovaca, vozio bez zaštitne kacige; Policija poziva na oprez

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, U svezi prometne nesreće koja se u subotu oko 19 sati dogodila u Vinkovačkim Banovcima i u kojoj je smrtno stradao motociklista, oglasila se policija navodeći kako je riječ o 62-godišnjaku iz Vinkovačkih Banovaca koji u vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

Krečući se mopedom poljskim putem koji povezuje ulicu Maršala Tita u Vinkovačkim Banovcima i mjesto Banovci,  prilikom skretanja udesno, 62-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja te je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal, navodi policija.

Dodaje se kako je uslijed težine zadobivenih ozljeda, 62-godišnjak preminuo na mjestu prometne nesreće, za vrijeme upravljanja mopedom nije nosio zaštitnu kacigu na glavi, a moped je bio bez registracijskih oznaka.

Policija je proslijedila i priopćenje MUP-a „Otvoreno pismo motociklistima“, upravo zbog povećanog broja smrtno stradalih i ozlijeđenim motociklista na razini Republike Hrvatske, a koje se nalazi na linku https://www.mup.hr/novosti/5601/otvoreno-pismo-motociklistima.