Maskirani 33-godišnjak iz Pule u prijetnju nožem pokušao opljačkati trgovinu

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U ponedjeljak, oko 18.50 sati, u trgovini mješovite robe u Vukovaru zabilježen je pokušaj razbojstva uz prijetnju nožem. Kako navodi policija nepoznati maskirani počinitelj je uz prijetnju nožem od 38-godišnje zaposlenice.

„Nakon što mu je uposlenica predala nekoliko tisuća kuna, počinitelj je izašao iz trgovine i počeo se udaljavati. No, ubrzo su ga uočili i svladali policijski službenik i 38–godišnji Vukovarac, koji su se zatekli u blizini. Počinitelja su zadržali do dolaska policijske ophodnje“, navode iz policije.

U službenim prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje te je tom prilikom utvrđeno kako je počinitelj 33-godišnjak iz Pule. U jutarnjim satima 33-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U policijskom izvješću stoji i kako je nepoznatpočinitelj posjekao nekoliko desetaka stabala bagrema i otuđio ih iz šumskog predjela Otolinac kod Nuštra. Krađa se dogodila prije nekoliko dana, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Ilok-2) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vukovar).