Organizirana humanitarna akcija Vukovaru Za Dar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Žitelji Zadra i Zadarske županije i ove godine, 22. godinu za redom, organizirali su humanitarnu akciju „Vukovaru Za Dar“ u okviru koje pomažu građanima Vukovara u potrebi. Pokretačica i organizatorica humanitarne akcije časna sestra Melhiora Biošić, koja je i počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, rekla je kako se ovom akcijom pomažu prije svega vukovarske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima. Najavila je i kako će se prikupljena hrana, odjevni predmeti, higijenske potrepštine kao i novac predati Caritasu Vukovarskog dekanata. Po riječima časne prikupljen je pun kamion hrane i higijenskih potrepština kao i 21.500 kuna.

„Znamo da će od tog novca biti plaćeni lijekovi, ogrjev, struja i sve ostalo što je najpotrebnije. Zadarska županija izravno na račun Caritasa Vukovarskog dekanata uplatila je 10.000 kuna dok je Grad Zadar osigurao prijevoz humanitarne pomoći i dolazak hodočasnika autobusom do Vukovara. Svako na svoj način čini dobro pri čemu je najvažnije je jedinstvo. Ovime ne činimo dobro samo Vukovaru nego i sebi, a na ovaj način odgajamo i našu djecu. Akcijom također želimo barem malo ublažiti boli i rane koje su još uvijek u srcima Vukovaraca“, rekla je časna sestra Biošić.

U okviru akcije gosti iz Zadra susreli su se i s županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem kao i s zamjenikom gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom.

„Ovakvim akcijama pokazuje se zajedništvo hrvatskoga naroda, a u zajedništvu je budućnost“, rekao je Galić.

Govoreći o akciji Pavliček je rekao kako se i ovom donacijom pokazuje koliko Vukovar zapravo ima prijatelja kao i da se građani ne sjećaju samo Vukovara 18. studenoga nego tijekom cijele godine.

„Vjerujem kako će pomoć doći upravo onima kojima je najpotrebnija, a na nama je kao gradskoj vlasti da se pobrinemo kako bi socijalnih slučajeva u gradu bilo što manje“, rekao je Pavliček.