Počast Županije posthumno će biti dodijeljena Robertu Zadri

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR: Na danas održanoj redovitoj Sjednici Skupštine Vukovarsko – srijemske županije bilo je riječi o obavljenoj financijskoj reviziji Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu kao i Polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2019. Godinu. Kako je istaknuto u proračunu su vidljivi pozitivni efekti fiskalne decentralizacije tako da su za prvih šest mjeseci prihodi od poreza ostvareni u iznosu 62,26 % cjelogodišnjeg plana, a značajno su porasli i prihodi od imovine ostvareni u iznosu od 67,78 % od predviđenog plana. 

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kojom Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije u 2019. godini dodjeljuje sljedeća priznanja

Tako će posthumno Počast Županije biti dodijeljena Robertu Zadri, hrvatskom branitelju za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu.

Nagrade za Životno djelo biti će dodijeljene Idrizu ef. Bešiću za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje te Danijelu Rehaku za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina.

Županijske Nagrade biti će dodijeljene dr. sc. Vladimiru Karabaliću, Vladimiru Zlatariću, Anki Remenar i Branku Grebencu – Luisu.  

Županijske Povelje biti će dodijeljene tvrtkama Bjelin Otok d.o.o., Šiška d.o.o. i Multinorm d.o.o., Javnoj ustanovi u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometnom klubu Borac iz Drenovaca, Športskom nogometnom klubu Sloga iz Račinovaca, Veterinarskoj stanici Županja te Hrvatskom radio Županja.