Počast žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu odali članovi Hrvatske liječničke komore

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Izaslanstvo Hrvatske liječničke komore (HLK) posjetilo je danas Vukovar, želeći vlastitim primjerom pokazati kako se počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu ove godine, zbog složene epidemiološke situacije, može odati i u danima prije i poslije 18. studenoga, a ne samo na taj dan.

Ujedno su, kako su kazali, došli izraziti i zahvalnost kolegama koji su u vukovarskoj bolnici 1991. radili puna tri mjeseca u potpunom okruženju, u neljudskim i nehumanim uvjetima pružajući liječničku pomoć svima potrebitima.

“Želimo i na ovaj način poslati poruku i svima drugima da prihvate apel epidemiološke struke i 18. studenoga se u povećanom broju ne okupljaju u Vukovaru”, kazao je predsjednik HLK Krešmir Luetić.

Zbog epidemiološke situacije ove se godine ne treba okupljati u velikom broju nigdje pa ni u Vukovaru, već se počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu može odati i u drugim danima kao i u mjestima u kojima svatko od nas živi, smatra Luetić rekavši kako Vukovar nakon 18. studenoga ne bi trebao postati novim žarištem koronavirusa ukoliko se svi budu pridržavali epidemiološkog okvira.

Svijeću žrtvama agresije na Vukovar u jesen 1991. godine upalila je zajedno s kolegama liječnicima i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac ocjenivši nužnim da se svi oni koji dođu 18. studenoga u Vukovar pridržavaju epidemiološkim mjera.

“Ljudi u svome srcu žele taj dan doći u Vukovar i važno je da tko god dođe se zaista i pridržava mjera, da nosi masku i sluša stožer i covid redare, da nema okupljanja”, kazala je Vesna Bosanac.

Članovi HLK posjetili su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su položili vijenac i upalili svijeće.