Pevec donirao 240.000 kuna Pučkoj kuhinji Vukovar

Foto: Pevec

VUKOVAR, Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisao ugovor o donaciji vukovarskoj Pučkoj kuhinji u vrijednosti od 240.000 kuna. Ovo je već četvrta godina otkako je počela suradnja vukovarske Pučke kuhinje i Peveca, koji mjesečno potpomaže kuhinju s 20.000 kuna što bi značilo da bi do kraja 2020. ukupan iznos donacije bio gotovo milijun kuna.

 „Kontinuirano pomaganje pučke kuhinje u Vukovaru, gradu heroju naša je dužnost ali i obaveza. Nedavno smo upravo u Vukovaru otvorili novi trgovački centar te zaposlili 50 novih djelatnika stoga imamo dužnost pomoći onima koji nisu u mogućnosti priskrbiti osnovnu ljudsku potrebu – a to je topli obrok. Naša donacija omogućava nesmetani rad kuhinje i smatram da svi zajedno moramo raditi na ovakvim projektima kako ne bi bilo gladnih nigdje u Hrvatskoj“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.

„Iznimno smo zahvalni što je Pevec prepoznao važnost našeg djelovanja i što već gotovo tradicionalno, četvrtu godinu za redom podržava naš rad i omogućuje kvalitetno funkcioniranje Pučke kuhinje. Pevec je dugogodišnji pouzdan partner Grada Vukovara na čitavom nizu projekata, a nedavno je i službeno u Vukovaru s modernim prodajnim centrom u kojem je zaposlenje pronašlo 50 Vukovaraca“  izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Osim što tradicionalno pomaže rad vukovarske Pučke kuhinje, Pevec kontinuirano ulaže u Slavoniju pa je tako u listopadu ove godine otvoren novoizgrađeni prodajni centar u Vukovaru s 50 novih radnih mjesta, dok je u fazi izgradnje novi centar u Vinkovcima te je u procesu preuređenja nova lokacija centra u Slavonskom Brodu, navode iz Peveca.