Pero Ćorić demantirao sam sebe; ispriku od ministra i premijera i dalje očekuje

Foto: HSP AS

VINKOVCI, Iz HSP-a AS, točnije od glavnog tajnika te stranke Pere Ćorića, stigao je demanti jučerašnjeg dijela navoda samog Ćorića kako policija već danima čuva četničke spomenike na području Vukovarsko-srijemske županije, među kojima i spomenik borcima NOB-a u Trpinji.

“Nakon demantija MUP-a na moju javnu reakciju kojom sam bio prinuđen ukazati da djelatnici hrvatske policije temeljem usmene zapovijedi na području Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije čuvaju neprimjerena obilježja i spomenike podignute agresorima na Hrvatsku, prinuđen sam sam sebe demantirati. Ovim putem se ispričavam javnosti jer sam iznio u prvom medijskom obraćanju netočan podatak, a to je da hrvatski policajci nerado čuvaju spomenik podignut borcima NOB-a u Trpinji koji je podignut 1993. godine. Nakon mog izlaska u javnost brojne braniteljske Udruge i Udruge specijalne policije, bivši djelatnici MUP-a ali i oni danas aktivni su mi čestitali na jasnoj i direktnoj reakciji. Fotografiju koju Vam dostavljam poslao mi je jedan od djelatnika MUP-a koji je provodio noći zadnjih nekoliko dana čuvajući spomenik u Trpinji. Žalosna je činjenica da se ne radi o spomeniku NOB-a već o kamenu temeljcu za podizanje spomenika četničkim agresorima. Naravno da zadržavam obvezu i štitim dignitet i integritet policajca koji mi se poslao ovu fotografiju”, navodi Pero Ćorić.

Poručuje kako i dalje očekuje od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića ispriku svim hrvatskim braniteljima te da prestanu trošiti novac poreznih obveznika čuvajući nešto što jednostavno u Hrvatskoj ne bi smjelo postojati.