Penava za medijske napade optužio obavještajne službe i HDZ, uvjeren da Vukovarci vrlo dobro znaju tko je on i što čini za Vukovar

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prozvao je obavještajne službe i središnjicu HDZ-a da stoje iza učestalih napada pojedinih medija na njega, a koji su se, kazao je, s očitom namjerom, posebice intenzivirali sada, u predizborno vrijeme.

Na konferenciji za novinare održanoj ispred obiteljske kuće u Dubrovačkoj ulici, Penava je ustvrdio kako je meta napada sada postala njegova obitelj, s obzirom da njemu ništa nisu mogli pronaći.

“Takli su mi obitelj, ušli praktički u kuću te je i red da tiskovnu održim ispred obiteljske kuće u kojoj boravim i živim od 2007. godine”, rekao je dodajući kako su ti isti mediji koji ga sada napadaju, da su htjeli, mogli doći do podatka da je zahtjev za stan u vukovarskom Borovu Naselju podnio još 2000. godine kao nositelj stanarskog prava u stanu koji su njegovi roditelji dobili kao djelatnici Borova još 1976. godine. “Ono što želim reći je da sam obnavljao zahtjev za dodjelu stana da bi i sam 2003. podnio zahtjev za stambeno zbrinjavanje, a stan sam konačno dobio krajem 2011. godine, dakle nakon 11 godina čekanja prava na stan”, kazao je dodajući kako je stan, s obzirom da se u međuvremenu preselio u kuću, vratio državi.

Za Čvorkovac je rekao da asfaltirani dio ceste nije ni centimetra dulji negoli je bio ranije tako da ne stoji tvrdnja da je asfaltirao cestu do očevoga zemljišta.

„ Od ukupno 237 ulica u Vukovaru njih 55 obnovljeno je u mome mandatu, u ovih sedam godina, meni na ponos, građanima na zadovoljstvo“, kazao je Penava.

Na pitanje novinara, misli li da je postao meta vrha HDZ-a zbog napuštanja te stranke, odgovorio je kako je činjenica da on predstavlja “crvenu maramu” Andreju Plenkoviću. “Iza ovoga stoji Središnjica i to nemojte nimalo dvojiti”, poručio je-

Novinarima je pokazao i fotokopirane članke koji su, kako je kazao, uglavnom od jednog novinara i svi su odreda “kontra” njega, rekavši kako se na njega vrši medijski linč.

Naveo je i kako je njegov sin dobio ove godine stipendiju Grada Vukovara poput svih ostalih redovnih studenata s područja grada Vukovara, ali je povukao zahtjeva za stipendiju pod njegovim pritiskom. “Nikako mu to nije bilo pravo, ali je na moju intervenciju povukao zahtjev jer mislim da je to u redu”, kazao je Penava. Za novinske natpise u kojima se tvrdi da su Penavini roditelji dobili državni stan u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva u vrijeme kad su već imali nekretninu na Visu, kazao je kako je u to vrijeme bio mlad i ne zna sve detalja, ali zna da su roditelji imali pravo na taj stan.