Pavliček: Žalosno i sramotno!!!

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Govoreći na temu prijedloga Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako Vlada Republike Hrvatske omogućava svima koji su živjeli na okupiranom području SAO Krajine i otvoreno podržavali velikosrpsku agresiju, da ostvare trajna prava! Pavliček je na saborskoj govornici kazao kako se radi o klasičnom primjeru trgovine HDZ-a i SDSS-a te da ovaj prijedlog samo potvrđuje koliko je Milorad Pupovac moćan u koaliciji na vlasti.

„Ovaj Zakon svima koji su živjeli na okupiranim područjima omogućava da ostvare trajna prava kao civili. To potvrđuje članak 2. koji kaže da pored hrvatskih državljana prava iznimno mogu ostvariti i strani državljani. O kojim se to stranim državljanima radi? O onima koji su 1991., 1992.,1993.,1994., i 1995. godine bili na okupiranim područjima i nisu imali hrvatsko državljanstvo. Svi oni će ukoliko dokažu da su stradali kao civili dobiti trajna prava od te iste hrvatske države protiv koje su se grčevito, na ovaj ili onaj način, borili“, rekao je Pavliček.

Obrazlažući svoj prijedlog Pavliček je iznio i nekoliko imena navodeći kako će i oni, unatoč svemu, moći u Hrvatskoj ostvariti svoja trajna prava kao civili ukoliko dokažu da su stradali, primjerice, od zalutaloga metka ili mine. Na kraju je poručio kako je to Pupovac zatražio 2007. godine ali da će u svome naumu uspjeti 2021. godine.