Pavliček: Prikupili sm o više od 300.000 potpisa za inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”

Foto: Hrvatski suverenisti

VUKOVAR, Još uvijek je nepoznato je li prikupljen dovoljan broj potpisa građana Hrvatske koji podržavaju inicijativu „Zaštitimo hrvatsku kunu“, a što je preduvjet za raspisivanje referenduma u kojem bi građani odlučili jesu li za to da kuna i dalje ostane službeno sredstvo plaćanja ili su za to da se uvede euro.

Podsjećamo kako se prema ranijim dogovorima i ugovorima Hrvatska obvezala euro, kao službeno sredstvo plaćanja, uvesti od 1. siječnja 2023. godine. Govoreći o dvotjednom prikupljanju potpisa predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kaže kako će se precizan broj prikupljenih potpisa znati za oko dva tjedna. Podsjetio je i kako je potrebno prikupiti preko 368.000 pravovaljanih potpisa kako bi referendum bio raspisan.

„Ono što sada znamo je to da svi pokazatelji govore da smo prikupili preko 300.000 potpisa. Međutim, imamo i nekoliko tisuća potpisnih lista s prikupljenim potpisima koje još nismo prikupili. Taj posao ćemo odraditi u narednih nekoliko dana poslije čega krećemo s prebrojavanjem prikupljenih potpisa. Vjerujem da smo uspjeli prikupiti dovoljan broj“, rekao je Pavliček.

Dodaje i kako je inicijativa odrađivanja u vrijeme pandemije te da je stoga cijeli taj posao bilo teže odraditi jer je bilo teže doći do građana.

„Kakav god rezultat bio mi smo iznimno zadovoljni. Ovo je, zapravo, jasna poruka Vladi RH da građani žele da o (ne)uvođenju eura sami odluče, a jedini način za to je putem referenduma“, rekao je Pavliček zahvaljujući svim građanima koji su podržali inicijativu kao i brojnim volonterima koji su posao odradili na terenu.

Inače, inicijativu „Zaštitimo hrvatsku kunu“ proveli su Hrvatski suverenisti i HSP uz podršku dijela saborskih zastupnika, nekih europarlamentaraca, udruga, sportaša…