Pavliček: Po čemu su saborski zastupnici ugroženiji od onkoloških bolesnika?

Foto: Ivan Matić

Povodom Svjetskog dana bolesnika saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček je podsjetio kako se 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika. Govoreći na ovu temu kazao je kako je ovaj važan dan još 1992. godine utemeljio Papa Ivan Pavao II. kako bi se poticala svijest o nužnosti primjerene zdravstvene skrbi o bolesnicima.

Kazao je kako niti jedan bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti, ne bi trebao osjećati se odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest.

„Obilježavanjem ovog dana se izražava i zahvala svim zdravstvenim djelatnicima i nezdravstvenim osobama koji skrbe za bolesnike. Svjetski dan bolesnika posebice ove godine ima  izuzetnu  važnost jer se nalazimo u vrijeme pandemije koja je doslovce zaustavila cijeli svijet“, rekao je Pavliček.

Međutim, postavio je i pitanje koju je jučer poruku poslao hrvatski Sabor široj hrvatskoj javnosti? Koju su poruku hrvatskim građanima poslali saborski zastupnici koji su se jučer cijepili drugom dozom cjepiva protiv COVID-19, pita se Pavliček.

„Zar su saborski zastupnici ugrožena vrsta i posebna kasta? Po čemu su saborski zastupnici ugroženiji od onkoloških bolesnika? Osobno imam u obitelji onkološkog bolesnika koji dan danas nije primio ni prvu dozu cjepiva. Zar je ta osoba manje vrijedna od saborskog zastupnika u hrvatskom društvu? Upravo zbog ovakvih i sličnih primjera hrvatsko društvo sve manje vjeruje političarima jer očigledno postoje jednaki i jednakiji. Saborski zastupnici su narodni poslanici koji moraju sa svojim narodom dijeliti i dobro i zlo te se trebaju boriti za interese zajednice a ne vlastite“, rekao je Pavliček.