Pavliček: Kolona sjećanja svakako će se održati

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Unatoč velikom broju zaraženih u Vukovarsko – srijemskoj županiji i Hrvatskoj i ove godine, u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, biti će održana kolona sjećanja. Prema najavama zamjenika gradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka kolona sjećanja će se svakako održati ali uz epidemiološke mjere koje će biti propisane. Pavliček kaže i kako su u kontaktu s Stožerom civilne zaštite s kojima dogovaraju sve epidemiološke mjere.    

„U krug bolnice, gdje se održava program i odakle kreće kolona, biti će dozvoljen ulaz ograničenom broju ljudi koji će biti popisivani i gdje će se provoditi sve propisane epidemiološke mjere. Imati ćemo i termo kamere koje će pratiti temperaturu osoba koje ulaze u krug bolnice. Takva kamera biti će postavljena i na groblju. Osobe koje se budu kretale u koloni sjećanja morati će imati zaštitne maske. Očekujemo da sve prođe u najboljem redu jer se sve odvija na otvorenom prostoru“, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako očekuje da će unatoč podjelama u društvu sve obljetnice vezane za Domovinski rat, pa tako i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, proći u najboljem redu jer je žrtva na prvom mjestu