Održan 1. Vukovarski PLOGGING

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Protekloga vikenda, u okviru manifestacije „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, ovoga vikenda u Vukovaru Gimnazija Vukovar organizirala je 1. Vukovarski PLOGGING. Radi se o aktivnosti u kojoj su objedinjeni džogiranje i ekološka osviještenost.

„Krenulo se s tim u Švedskoj 2016. godine da bi se ubrzo raširilo u cijelom svijetu i vrlo brzo postao popularan. Želimo kroz neformalno druženje rekreirati se i boraviti u prirodi i pri tome dati naglasak na čuvanju okoliša i planete Zemlje“, rekla je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.

Dodaje i kako se ova manifestacija održala pod geslom „uz gimnazijalce s ploggingom do zdravog uma, tijela i čistog okoliša“. U okviru programa osmislili su 3 rute oko središta grada kojima su sudionici trčali gdje je na svakoj bio voditelj. Tijekom trčanja sudionici su u vrećice prikupljali otpad. Nakon istrčane rute vratili su se na startnu poziciju gdje su najboljima dodijeljene i nagrade.  

Vukovarski PLOGGING organiziran je u suradnji s Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom Sportski objekti, Mirovnom grupom mladih Dunav, Europskim domom Vukovar te gradskom tvrtkom Komunalac.