“Pametno oko” dobili i Vukovarci

VUKOVAR, Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović na autobusnoj stanici Trg Matije Gupca (između Mazda parka i Vatrogasnog doma na Sajmištu) predstavili su sustav za praćenje komunalnih problema „Gradsko oko“.

„Riječ je o mobilnoj aplikaciji za brže i jednostavnije otklanjanje nedostataka na javnim površinama u gradu Vukovaru“, pojasnio je gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako je dovoljno da građani, kada šetaju ili prolaze gradom i uoče neki komunalni problem, fotografiraju mobitelom ono na što žele ukazati i putem aplikacije „Gradsko oko“ pošalju fotografiju nadležnim gradskim službama.

Po njegovim riječima, cilj „Gradskog oka“ je učiniti gradsku upravu još učinkovitijom, a grad Vukovar ljepšim. Aplikacija je dar tvrtke „Ring“ iz Rijeke i građane Vukovara nije koštala niti jednu kunu, kazao je Penava napomenuvši kako je „Gradsko oko“ aplikacija koja prije svega potiče suradnju između gradskih institucija i građana, a dio je sveobuhvatnog projekta razvoja Vukovara kao pametnoga grada.

„Ovakvim projektima kakav je“ Gradsko oko“, Vukovar pokazuje da osluškuje potrebe svojih građana i brine kako za njih tako i za grad. Ovim putem potičemo sve građane da preuzmu aplikaciju na svoja računala i mobilne telefone, paze na svoj grad te tako budu dio razvoja Vukovara kao pametnoga grada“, rekao je Ivan Penava.

Prijava je moguća na vukovar.oko.hr.

Prošle jeseni sličnu aplikaciju, ali pod naziviom „CityHub“ dobio je i Grad Vinkovci.

PRESS 032