Paljenjem lampica i koncertom Vanne, u petak počinje Advent u Vinkovcima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Sve je spremno, izuzev vremenskih prilika, za ovogodišnje izdanje Adventa u Vinkovcima, koji će građanima grada na Bosutu i posjetiteljima koji navrate u taj grad, ponovno ponuditi obilje sadržaja kako bi im predbožično vrijeme bilo što ljepše i radosnije.

Vinkovačka predbožična blagdanska priča počinje već u petak, 30. studenoga paljenjem lampica u gradu te koncertom Vanne i potrajat će sve do 5. siječnja 2020. godine, a donosi Božični sajam, veliko klizalište, koncerte, paljenje svijeća na adventskom vijencu koji će ove godine biti postavljen oko spomenika Svetog Trojstva, bogatu gastronomsku ponudu i niz drugih sadržaja.

“Ove godine imamo još malo duže klizalište, a bit će tu i pregršt zabave i puno novih ukrasa. Naši ljudi vole Advent, vole kada se uredi grad i kada on zablista, ali ne smijemo zaboraviti ni onaj naš vjerski dio koji će biti obilježen paljenjem svijeća na adventskom vijencu u kojemu će glavnu ulogu ponovno imati naše župe”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić predstavljajući novinarima program ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

“Vjerujem kako će park i korzo zaista činiti jedan pravi Ledeni Orion i božićnu bajku koja će u naš grad donijeti za svakoga po nešto, ne samo za Vinkovčane nego i za sve u okolici Vinkovaca”, kazala je Marija Gerovac, direktorica Novosti koje uz Grad Vinkovci organiziraju Advent u Vinkovcima.