Ovoga vikenda Županja u znaku hardcore punka i SAWA festivala

ŽUPANJA, Ovoga vikenda, točnije 15. i 16. srpnja, u Županji se po sedmi put održava Sick As We Are – Hardcore Punk Open Air Festival (S.A.W.A.) i to klupska verzija, a nastupit će 10 bendova, uključujući i goste iz Meksika, Francuske i Italije.

Do sada je kroz ovaj glazbeni festival prošlo više od 70 različitih bendova iz raznih djelova svijeta. Ovogodišnje izdanje uključuje bendove Doble D (Distrito Federal, MX), Nailed In (Zagreb, HR), Shin (Zagreb, HR), Replicunts (Beograd, RS), Proslov (Županja, HR), Fight Back (Požega, HR), Lazarath (Novi Sad, RS), Fake Off (Lille, FR), Disbaja (Zagreb, HR) i Uragano (Sanremo, IT).

Od popratnih programa treba izdvojiti izložbu festivalskih SAWA fotografija (Branko Galičić), video projekcije festivalskog materijala, graffiti i skate session, razne distribucije bendova i udruga, te after party nakon samog koncerta koji će se održati u MKC Županja.

Ulaz je i dalje besplatan i na donacije s kojima možete na direktan način podržati rad ovog festivala i organizacije. Festival se ove godine održava pod sloganom “Fuck Mosquitoes”.

ĐURO KARALIĆ