Ove godine besplatan prijevoz na Vukovarsku adu

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Nekoliko dana kasnije nego ranijih godina, a nakon čišćenja i uređenja, 17. srpnja 2020. godine otvorena je kupališna sezona na Vukovarskoj adi. Tijekom godina Vukovarska ada postala je omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana okolnih mjesta. Adu je posjetio je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekavši kako je i ove godine nadležni gradski upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo imao u planu organizirati manifestaciju „Ljeto na Vukovarskoj adi“ te je za tu svrhu u proračunu Grada Vukovara osigurano 250.000 kuna.

Sukladno tome objavljen je Javni natječaj za sufinanciranje provedbe manifestacije „Ljeto na Vukovarskoj adi 2020. godine“, koji je bio otvoren 30 dana (cijeli 6. mjesec), a bio je namijenjen za sufinanciranje programa udruga. S obzirom na višegodišnju dobru suradnju s udrugom ŠRU Dunav koja je izuzetno operativna očekivalo da će se ili oni, ili neka druga zainteresirana udruga javiti i ove godine.

Međutim, na natječaj se nije javila niti jedna zainteresirana udruga te je uslijed toga, a i poznate situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa dovedeno u pitanje održavanje programa na Vukovarskoj adi ove godine. Zbog brojnih upita građana Grad Vukovar nije odustao od organizacije manifestacije te je upućen poziv zainteresiranim trgovačkim društvima za prijevoz putnika u razdoblju od 17. 07. – 31. 08. 2020. Pozivu se odazvalo trgovačko društvo Opcija B iz Vukovara te je s njima potpisan ugovor o nabavi usluge prijevoza putnika. Uslugu prijevoza spomenuto društvo će vršiti od 17.07. – 31.08., a prijevoz će za građane po prvi puta biti potpuno besplatan.

“Što se tiče Grada Vukovara, uvjeti su ostali isti, ali građani su u ovoj situaciji bolje prošli. Građani su zadovoljni ovim rješenjem, a onda smo i mi te se nadamo što uspješnijem ljetu na Vukovarskoj adi koje ćemo pamtiti po lijepim uspomenama”, rekao je Penava.

Dodao je kako je ova sezona kupanja počela dosta kasno kako zbog problema u suradnji s udrugom, tako i zbog vremenskih uvjeta.

“Ponuda sadržaja na Vukovarskoj adi je ista kao i dosadašnjih godina. Ono što nam je bitno je da svatko može pronaći nešto za sebe bilo da je riječ o miru i uživanju u prirodi ili razonodi jer to je pravi značaj ljeta na Vukovarskoj adi”, istakao je Penava.

Prijevoz se obavlja svakodnevno od 10 do 20 sati. Trgovačko društvo Opcija B raspolaže sa sigurnim čamcima, a upravljaju im osposobljeni vozači od kojih su mnogi već od prije vozili za ŠRU Dunav. Prije početka sezone putem lokalnog poduzeća Komunalac d.o.o. obavljeno je čišćenje otoka te su uz nadzor i suglasnost Hrvatskih šuma uklonjene grane stabala koje su predstavljale opasnost za posjetitelje otoka. Za čišćenje otoka Grad Vukovar je uložio dodatnih 60.000 kuna