Četvorica prijatelja donirali zaštitne vizire za vukovarsko-srijemske zdravstvene djelatnike

Foto: VSŽ

VINKOVCI, u prostorijama Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije zaprimljena je donacija četvorice prijatelja Domagoja Bubala, Stipe Mateja Babića, Tomislava Levakovića i Josipa Raca, koji su svojim privatnim sredstvima i nesebičnim radom donirali 450 komada zaštitnih vizira Stožeru civilne zaštite VSŽ.

Od ukupnog broja doniranih vizira, 200 komada je donacija udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, koju je udruga preko Karla Siladija, u dogovoru s Domagojem Bubalom donirala za našu županiju, navode iz Vukovarsko-srijemske županije.

Donacija je namijena za potrebe zdravstvenih djelatnika, te će se sukladno potrebama u svakoj pojedinoj zdravstvenoj djelatnosti, podijeliti na sedam županijskih zdravstvenih ustanova i tri županijske ustanove iz područja socijalne skrbi, također za potrebe zdravstvenih djelatnika. 

Prema povratnim informacijama od strane medicinske struke, zaštitni viziri su izrađeni od kvalitetnih materijala koji im omogućuju dezinfekciju te ponovno korištenje, što je svakako vrlo bitno i korisno.

Donatori su se Stožeru civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, a time i svim zdravstvenim radnicima, stavili na raspolaganje te ukoliko bude potrebe i dalje će nastaviti pomagati, navodi se u priopćenju Županije.