Vukovarsko Veleučilište: Bilježimo povećan interes za upise u sve naše studije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema informacijama iz vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička i ove godine bilježi se povećan interes za upise na studije. Kazao nam je to dekan Željko Sudarić navodeći kako je taj interes puno veći nego prošle godine te da su sve dosadašnje aktivnosti Veleučilišta, poput promotivnih aktivnosti i materijala koje su poslali u srednje škole, rezultirale povećanim interesom budućih studenata.

„Kao i uvijek, za studij fizioterapije interes je najveći, pa ih je oko 500 iskazalo želju za upisom, za 140 budućih redovnih studenata smo prvi izbor, a upisujemo ih 60. Ohrabruje što je povećan interes i za ostala dva studija; trgovinu i upravni studij. Postoji interes i maturanata hrvatske nacionalnosti iz Srbije koji su zainteresirani za studiranje u Vukovaru“, rekao je Sudarić.

Dodaje kako je vukovarsko Veleučilište raspisalo natječaj za upis studenata na prvu godinu preddiplomskih stručnih studija i specijalistički diplomski studij preventivne fizioterapije. Imaju  odobrenu kvotu od ukupno 305 upisnih mjesta, s tim da je raspisan i natječaj za upis Hrvata izvan RH, u skladu sa sporazumom sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Novost ove godine je da su zbog epidemije korone omogućili prijavu i elektroničkim putem kako kandidati ne bi morali dolaziti na veleučilište. Sa 1. lipnjem započele su prijave i za upis kandidata koji nisu obvezni položiti državnu maturu, odnosno za one koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine. Konačna rang lista biti će objavljena 18. lipnja.

„Budućim studentima Veleučilišta Lavosav Ružička nudimo i boravak u Studentskom domu “Leopold” koji ima 108 smještajnih jedinica. Studentski standard dodatno ćemo povećati kroz otvaranje Centra za razvoj karijera što ćemo realizirati kroz projekt “Razvoj i unapređenje stručne prakse”, za što smo od resornog ministarstva nepovratno dobili četiri milijuna kuna“, kazao je Sudarić.