Otvoreni 26. Sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Vukovaru su dana svečano otvoreni 26. Sportski susretu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Natjecanja se održavaju u Vukovaru, Vinkovcima i Nuštru, a okupljeni branitelji iz cijele Hrvatske natječu se u osam sportskih disciplina. Igre je proglasio otvorenima ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je rekao kako ovi susreti imaju veliki značaj jer pronose istinu o Domovinskom ratu i veliko srpskoj agresiji.  

„Sloboda koju danas žive Vukovar i Hrvatska nije nam darovana, to najbolje znaju hrvatski branitelji i obitelji koje su izgubile svoje najmilije. Vukovar je jedinstveno mjesto u Hrvatskoj gdje svi učenici osmih razreda, iz cijele Hrvatske, dolaze organizirano kako bi učili o Domovinskom ratu i prenosili istinu iz Domovinskog rata“, rekao je Medved.

Kazao je i kako je današnje vrijeme prepuno izazova kao i da su naša snaga, pobjednički duh i zajedništvo odgovor na sve izazove s kojima se suočavamo.

„Na nama je da nastavimo da gradimo Hrvatsku s idealima branitelja i da imamo optimizam koji nas vodi“, istakao je Medved.