Otvorene prostorije društvenoga centra u okviru projekta “Za jedno – zajedno”

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Svečano su otvorene prostorije društvenog centra koje se nalaze u okviru projekta „Za jedno – zajedno“, a čiji je nositelj Mirovna grupa mladih Dunav. Partner na projektu je Grad Vukovar s još 11 organizacija civilnog društva s područja Vukovarsko – srijemske i Osječko – baranjske županije. Za potrebe projekta prenamijenjena su 3 prostora koja nisu obnovljena još od vremena Domovinskog rata, a sada će biti na korist svim vukovarskim udrugama za povezivanje i provođenje projektnih aktivnosti.

Prostor društvenog centra je opremljen s 9 računalnih jedinica, s dostupnošću interneta te je  uređena konferencijska dvorana s konferencijskim sustavom koji je u današnje vrijeme izrazito tražen, kada se brojna društvena događanja održavaju online.

Prostor je otvorenim proglasio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te izrazio zadovoljstvo što su brojne udruge s područja grada Vukovara aktivne u svome radi, ali i povlačenju sredstava iz EU fondova.

„Uvijek rado podupiremo rad udruga, a sada im je na raspolaganju moderan prostor koji im pruža sve potrebne uvjete i sredstva za rad, održavanje radionica, konferencija, ali i druženje“, rekao je Penava.

Projekt je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna te se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od nešto manje od 1,5 milijuna kuna dok je ostatak iznosa sufinanciran sredstvima iz državnog proračuna.