Održan 1. Vukovarski “HAMBURG” maraton

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, Proteklog vikenda u vukovarskoj Park šumi Adica održan je 1. Vukovarski „HAMBURG“ maraton. Uz organizatora Stjepana Čošića na maratonu su nastupili poznati maratonci iz Bosanskog Broda, braća Dražen i Dalibor Jovičić. Draženu je ovo bio 163. maraton, a Daliboru 69.

„Na 1.Vukovarskom „HAMBURG“ maratonu bilo nas je četvero s čime sam za prvi put kao organizator izuzetno zadovoljan. Neki su otkazali svoj dolazak zbog kiše koja je padala cijelo vrijeme. Riječ je o projektu koji je nov, konceptom drugačiji od većine maratona pa treba vremena da zaživi u što ne sumnjam. Na idućim maratonima računam i na dolazak maratonaca iz Srbije s kojima sam i osobno prijatelj i to čim se situacija oko prijelaza državne granice normalizira“, rekao je Čošić.

Napomenuo je i kako je ovaj projekt projekt isključivo jedne obitelji – obitelji Čošić. Ova obitelj ovaj projekt odradila je od ideje do realizacije. Tako su ideja, raspis utrke, oglašavanje, logo utrke, provedba utrke, volontiranje odradili Stjepanova supruga, djeca i on. Zbog svega navedenoga nije cilj ovoga maratona masovnost ali svatko tko se pronađe u raspisu utrke je dobrodošao. Za sve sudionike osigurana je i okrijepa tijekom cijelog maratona. Maraton zadovoljava sve kriterije koji su potrebni da bi bio službena utrka i kao takav se brojio kao službeni istrčani maraton.

„Ja sam veliki zaljubljenik u maratone i iz toga razloga sam organizirao maraton koji će se održavati najmanje jednom mjesečno za sve ljubitelje maratona koji ih žele trčati. Trenutno je u trkačkom kalendaru u našoj regiji jako siromašna ponuda maratona i to je razlog zašto sam došao na ideju da organiziram maraton“, rekao je Čošić.

Najavio je i kako je idući maraton već na rasporedu 09. svibnja 2021. godine, a održavat će se na novoj lokaciji – Dunavska šetnica sa startom ispred restorana Mornar.