Otvoren Hey park u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Simboličnim presijecanjem vrpce danas je otvoren Hey Park u Vukovaru koji je drugi takav, poslije Zadra, u Hrvatskoj. Novi shopping centar nalazi se na Priljevu i ima površinu od 5.798 m2 koji se prostire se na zemljištu površine 14.180 m2. Po prvi put su na području grada Vukovara prisutne trgovine Spar i Sport Vision, a uz njih će kupcima i posjetiteljima na raspolaganju biti još Muller, TEDi, Pepco, Sinsay, s.Oliver i caffe bar.

„Ovo je, poslije Zadra, drugi ovakav shopping centar u Hrvatskoj. Investicija je vrijedna 13 milijuna eura kojima treba dodati i sredstva koja su uložili naši partneri. U Hey parku u Vukovaru novozaposleno je 50-ak djelatnika“, rekao je direktor Hey Parka Vukovar Željko Petković.

Najavio je i kako će iduće godine graditi još pet ovakvih shopping centara i to u Vinkovcima, Ogulinu, Zaboku, Buzetu i Prelogu.

„Od ideje, preko prezentacije projekta timu do same realizacije i otvaranja prošlo je godinu i pol dana. Zahvalan sam Gradu Vukovaru, gradonačelniku Ivanu Penavi, Hrvatskim cestama i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Bez te sinergije, koja je iznimno važna, od cijeloga projekta ne bi bilo ništa“, rekao je Petković napominjući kako će kupci moći kupovati u novom shopping centru od četvrtka od 8 sati ujutro.

Treba napomenuti i kako je na svečanosti otvaranja Hey Parka udruzi Vukovarski leptirići uručen poklon ček na 10.000 eura za dalje funkcioniranje ove udruge.