Otvoren Advent u Vukovaru, prepun šator na “Adventskom trgu”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prigodnom programom u velikom šatoru postavljenom na središnjem gradskom trgu započeo je program Adventa u Vukovaru kojega je svečano otvorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Govoreći o programu rekao je kako su zajedno sa tvrtkom Organizatori bez granica osmislili iznimno bogat program gdje će biti za svakoga po nešto.

„Vjerujem da će ovogodišnji Advent u Vukovaru privući velik broj posjetitelja i da će on uistinu biti „pogodak u sridu“. Ovo je uvod u Božić koji bismo trebali provesti u miru, slozi i ljubavi i mislima na svoje obitelji.  Božić je vrijeme radosti pa je zato i ovaj Advent ispunjen radošću i pjesmom. No isto tako poznato je da Vukovar spaja ljude pa je tako ove godine u Adventu u Vukovaru sudjeluju i djeca iz cijele Hrvatske što će zasigurno rezultirati i trajnim prijateljstvima koje će potrajati cijeli život. Više od 600 djece iz cijele Hrvatske posjetiti će Vukovar u ova četiri tjedna. Oni će tom prilikom sudjelovati na raznim radionicama sa vršnjacima iz Vukovara te izrađivati božićne ukrase za obitelji sa troje i više djece“, rekao je Penava.

Na otvaranju Adventa u Vukovaru nastupili su Vukovarski golubići, operna pjevačica Antonela Malis, Zaprešić Boysi, Jelena Radan, grupa Meritas, Klapa Stine, te plesne skupine Venera i Mambo te Mažoretkinje grada Vukovara. Za 6. prosinac najavljeno je i otvaranjem klizališta u Vukovaru kada će biti organiziran i doček Svetoga Nikole.