Otvoren 9. Vukovarski etno sajam

VUKOVAR, U prostorima Radničkog doma i na platou ispred započeo je 9. po redu Vukovarski etno sajam koji se održava tijekom tri dana. Posjetitelji sajma i ove godine moći će razgledati ali i kupiti razne tradicijske proizvode, suvenire, med, proizvode od lavande… Izložene su i dječje igračke, suhomesnati proizvodi, razni odjevni predmeti, vina, aronija… Prema riječima Jasne Babić, direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara, ove godine na etno sajmu sudjeluju 42 izlagača iz Vukovara, okolice ali i cijele Slavonije.

„Sajam iz godine u godinu raste tako da smo ove godine morali neke proizvođače i odbiti jer se nisu prijavili na vrijeme“, rekla je Babić.

Sajam je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako su gradske vlasti zadovoljne sa sajmom kao i da i proizvođači i sami građani imaju koristi od njega.

Najavljeno je kako će u okviru etno sajma biti održan program za djecu pod nazivom Jesenja bajka, radionice za djecu „Slama kao inspiracija“, uključili su se i Obrtnici Hrvatske koji su organizirali prezentaciju i konzumiranje autohtonih hrvatskih specijaliteta. Biti će upriličen i prikaz tradicijskih zanata.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić