Otočka razvoja agencija kandidirala projekte prema EU fondovima

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Otočka razvojna agencija pripremila je i prema EU fondovima kandidirala projekt izgradnje prometnice, pješačke i biciklističke staze u ulici Vladimira Nazora te projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora Otok, sveukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna, izvjestili su iz Grada Otoka.

Projekt izgradnje prometnice, pješačke i biciklističke staze u ulici Vladimira Nazora, vrijednosti 6,3 milijuna kuna, prijavljen je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, podmjeru 7.2. „Ulaganje u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora Otok, vrijednosti 13,5 milijuna kuna, prijavljen je na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture, Europskog fonda za regionalni razvoj koji je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

“Realizacijom projekta osigurati će se osnovna, prijeko potrebna, poduzetnička infrastruktura i dati podrška za stvaranje novih i rast postojećih malih i srednjih poduzeća na ovom području. Neto površina izgrađene i opremljene poduzetničke infrastrukture koja će se realizirati kroz projekt iznosi 1.107,62 m2 i u potpunosti odgovara potrebama malih i srednjih poduzetnika”, navode iz Grada Otoka.

Oba su projekta prijavljena na natječaje koji se u 100 % iznosu financiraju iz sredstava EU, a nositelj projekata je grad Otok.