Ostaje li Goran Ileković načelnik Općine Jarmina ili se radi listića viška ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu?

FOto: medjimurjepress.net

JARMINA, Na jednom biračkom mjestu u Općini Jarmina, od ukupno dva koliko ih ima, postoji mogućnost da izbori za načelnika Općine budu ponovljeni. Razlog tome je činjenica što je se na tom biračkom mjestu pojavio jedan viška izborni listić.

I na stranicama Državnog izbornog povjerenstva stoji službena informacija kako je do sada obrađeno samo jedno biračko mjesto prema kojemu kandidat grupe birača Goran Ileković ima 303 glasa, a Andrija Draganić (HDZ) 261 glas. U slučaju poraza Draganić bi bio smijenjen s mjesta načelnika poslije 28 godina. U kratkom razgovoru sa novinarima Ileković je rekao kako još uvijek nema nikakvih službenih informacija o mogućnosti ponavljanja izbora.

„Za sada imam samo usmene odgovore i ništa više. Čekamo svi da vidimo što će biti odlučeno“, rekao je Ileković.

Podsjećamo kako je isti slučaj zabilježen bio i u prvome krugu u Općini Gunja kada su radi viška jednoga glasačkog listića izbori za načelnika općine morali biti ponovljeni. Međutim, i pored toga konačni rezultat je ostao isti te je Ante Gutić, nezavisni kandidat za načelnika, ostao i u naredne četiri godine na čelu Općine Gunja.