Novoizabrani vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić: Maknut ću iz političkog života županije sve interesne skupine

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Novi vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je na čelu Vukovarsko-srijemske županije, nakon nedjeljnih lokalnih izbora, zamijenio dugogodišnjeg župana Božu Galića, na konferenciji za novinare održanoj danas u Vinkovcima založio se za promjene rekavši kako u Palaču Srijem stupa s novom energijom i s namjerom da iz političkog života makne sve interesne skupine i politiku podredi građanima i njihovim interesima.

“Ovdje se dogodilo da se urotila jedna interesna skupina s ciljem da izguraju bilo kojeg kandidata protiv HDZ-a. Znao sam da ću dobiti ove izbore i maknut ću sve interesne skupine iz političkog života Vukovarsko-srijemske županije i politiku podrediti interesima građana”, poručio je Dekanić rekavši kako HDZ ima osiguranu većinu u Županijskoj skupštini, a računaju na vijećnike s lista nositelja Tomislava Panenića i Nikole Kajkića.

Na zamolbu za komentira gubitak izbora u Drenovcima i Jarmini kazao je kako su se u tim općinama trebale dogoditi promjene prije izbora, ali nisu, te su birači iskazali svoje nezadovoljstvo.

“Dugo vremena kad je netko na određenoj poziciji dođe do određenog zasićenja. Iz ovoga ćemo izvući određene pouke i mislim da ćemo ići na rekonstrukciju općinskih i gradskih organizacija”, mišljenja je Dekanić koji će ruku suradnje, kako je kazao, pružiti prema svim novoizabranim gradonačelnicima i načelnicima u Vukovarsko-srijemskoj županiji bez obzira iz koje političke opcije dolazili.

“Svi oni koji su pobijedili u demokratskoj utakmici imaju moj respekt i želim da zajednički surađujemo u korist građana Vukovarsko-srijemske županije”, poručio je Dekanić.