Osnovna škola u Babinoj Gredi nositelj projekta “Mogućnosti pametnoga sela”

Foto: OŠ Mijata Stojanovića

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije donijelo je odluku o financiranju projekta „Mogućnosti pametnog sela“ u vrijednosti 875.830,76 kuna čiji je nositelj Osnovna škola „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede.

Projekt je financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora u iznosu od 100% u okviru Poziva „Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja“, a provodit će se u trajanju od 12 mjeseci, navode iz Osnovne škole Mijata Stojanovića.

Cilj projekta „Mogućnosti pametnog sela“ je osnaživanje ljudskih potencijala odgojno-obrazovnih djelatnika u OŠ „Mijat Stojanović“ sa ciljem poticanja i promicanja razvoja, usavršavanja vještina i kompetencija podučavanja u STEM području te aktivnom građanstvu u suradnji s mentorskom školom Brundalen elementary school iz Kraljevine Norveške.

Kroz projekt će se popularizirati STEM usmjeren na učenike primjenom inovativnih metoda pristupa i aktivnosti kroz revidirana tri kurikuluma izvannastavnih aktivnosti: Klub mladih tehničara, Klub mladih znanstvenika i Volonterski klub, poručuju iz škole.