Vukovarski Suverenisti predlažu da se Bolnička ulica preimenuje u Ulicu dr. Vesne Bosanac

Foto: Grad Vukovar

Vukovarski Suverenisti pokrenuli su inicijativu da se Bolnička ulica u gradu Vukovaru preimenuje u Ulicu dr. Vesni Bosanac, prošlog tjedna umrle ratne i poratne ravnateljice vukovarske bolnice, rečeno je na konferenciji za novinare vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista.

“Dr. Bosanac simbol je obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, iznimno hrabra žena koja je poslala nebrojeno puno apela za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991., a i sama je završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu”, kazao je predsjednik vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.

Također je kazao kako je inicijativu već proslijedio vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Željku Sabi kako bi bila uvrštena u dnevni red sjednice Gradskog vijeća.

Iz Hrvatskih suverenista ne očekuju probleme oko prihvaćanja inicijative jer su dio vladajućih u Vukovaru, ali i zbog samog značaja koji je dr. Vesna Bosanac, koja je umrla prošloga tjedna u 73. godini nakon duge i teške bolesti, imala za Vukovar i vukovarsku bolnicu.

“Razmišljali smo koji bi trg ili ulica u gradu Vukovaru bili najprimjereniji da se imenuju po dr. Vesni Bosanac pa smo zaključili je možda najbolje preimenovati sadašnju Bolničku ulicu koja je u neposrednoj blizini vukovarske bolnice za koju je dr. Bosanac bila vezana cijeli svoj radni vijek i kroz koju na putu do bolnice svakodnevno prolazi velik broj ljudi”, rekao je Sušac.

O ratnom i poratnom djelovanju Vesne Bosanac u bolnici govorila je vijećnica Hrvatskih suverenista u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije, ratna liječnica, Mirjana Semenić Rutko.

Foto: Ivan Matić