Osnovana zadruga Vrhunsko vukovarsko – zajedno u osvajanje novih tržišta

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vrhunsko vukovarsko naziv je zadruge koju su u gradskoj vijećnici predstavili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i upravitelj zadruge Vedran Barić. Govoreći o zadruzi, koja je osnovana u rujnu ove godine, Penava je rekao kako ona okuplja male proizvođače iz Vukovara i okolice s ciljem lakšeg pronalaska tržišta, podizanje kvalitete kao i osiguravanja dovoljnih količina proizvoda.

„Zadruga će zasigurno doprinijeti i razvoju vukovarskoga turizma budući da se očekuje plasman ovih proizvoda diljem Hrvatske. Ono na čemu će trebati raditi osim kvalitete je i kvantiteta kako bismo postigli kontinuitet na tržištu“, rekao je Penava.

Najavio je i kako će u prvoj polovici slijedeće godine u Dubrovniku biti otvoren prodajni objekt kroz koji će članovi zadruge plasirati svoje proizvode.

Govoreći o zadruzi njen upravitelj Vedran Barić kazao je kako ona trenutno okuplja 15 članova i da su u njoj proizvođači vina, sira, meda, medenjaka, suvenira i drugih proizvoda. Pozvao je i sve druge zainteresirane proizvođače da im se pridruže i da zajedno, kroz zadruge, plasiraju sve proizvode.

„Pomoći ćemo članovima ne samo da se njihovi proizvodi probiju na hrvatskome tržištu nego im i omogućiti i dobivanje certifikata Vrhunsko vukovarsko. Isto tako pomagati ćemo i u marketinškim uslugama. Proizvođači iz Vukovara i okolice imaju jako puno kvalitetnih proizvoda i spremni su za proizvodnju“, rekao je Barić.

Ukazao je i kako su proizvodi Vrhunsko vukovarsko prisutni na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu. Naime, zadruga na Trgu bana Josipa Jelačića ima svoj štand gdje građani mogu kupiti ponuđene proizvode.