Održana sjednica Glavnog odbora SDSS-a

VUKOVAR, Članovi Glavnog odbora SDSS-a prihvatili su analizu parlamentarnih izbora održanih u studenom prošle godine u kojoj stoji kako su tri kandidata stranke ušla u Sabor, a da je malo nedostajalo da i kandidat na listi „Hrvatska raste“ u tome uspije. Međutim, ukazano je i kako je nedopustivo da u pojedinim sredinama stranka na parlamentarnim izborima ostvari i po duplo manje glasova nego pri biranju načelnika općina. Istaknuto je i kako je važna kontrola i nadzor osobnih interesa, odnosno, da se na vrijeme prepozna tko ima zdrave, a tko nema zdrave interese u stranci. To je rečeno u kontekstu slučaja Mirka Raškovića koji je, nakon što je izabran na listi SDSS-a, prišao Domoljubnoj koaliciji poslije čega je izbačen iz stranke. Na sjednici je bilo riječi o „presudi“ Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta (HNES) koja je kvalificirana kao apsurdna.

„Izvaninstitucionalne paradržavne organizacije poput HNES-a nikako ne doprinose dijalogu, toleranciji i razvoju drugih civilizacijskih normi. Takve „institucije“ su apsolutna negacija normi suvremenoga čovječanstva pa i njihove kvazi presude kod svakoga pojedinca, koji drži o institucija i demokratskih standarda, ne mogu naići na ništa drugo nego na osudu“, zaključio je Glavni odbor SDSS-a.

Izraženo je i zadovoljstvo pobjedama stranačkih kandidata n izborima za načelnika Općine Vrginmost i zamjenika župana u Šibensko-kninskoj županiji što je ocjenjeno „velikim ohrabrenjem i stvaranjem zadovoljstva unutar stranke“. Na sjednici u Vukovaru donesena je odluka kako će Glavna Skupština stranke biti održana do ožujka iduće godine kao i Odluku o raspisivanju redovitih unutarstranačkih izbora.

IVAN MATIĆ