Održan još jedan HAMBURG maraton u Vukovaru

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, U organizaciji vukovarskog maratonca Stjepana Čošića jučer je, u subotu, 17. lipnja, na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan 27. Vukovarski “HAMBURG” maraton. I ovaj maraton okupio je maratonce iz Hrvatske i Srbije koji kroz godinu trče veliki broj maratona. Na stazi je bilo čak 5 trkača sa 100 + maratona, svi članovi Kluba 100 maratona Hrvatske, a među njima i 3 maratonca s najviše istrčanih maratona u Hrvatskoj (Franjo Lončar iz Zagreba-305 maratona, Juraj Evačić iz Koprivnice-202 i Stjepan Čošić iz Vukovara-181).

U neizvjesnoj utrci u borbi za 1. mjesto između Lončara i Mladenovića pobjednik je riješen u zadnjim kilometrima. Pobjedu je odnio 19 godina mlađi Dragan Mladenović iz Svilajnca iz Srbije kojem je ovo bila druga pobjeda na Hamburgu. Treće mjesto osvojio je Stjepan Čošić Stjepana iz Vukovara. I svi ostali uspješno su završili maraton.

Slijedećeg mjeseca, također u organizaciji Stjepana Čošića, u Park šumi Adica u periodu od 18.-23.7. održava se 6-odnevni Danube maraton (6 dana za redom po jedan maraton 42,2 km). Višednevni maratoni u Hrvatskoj odrzavaju se jedino u Vukovaru.