NBA košarkaš Jusuf Nurkić organizirao u Vukovaru besplatni košarkaški kamp

Foto: Čitatelj

VUKOVAR, Poznati NBA košarkaš, član momčadi Portland Trail Blazers, i reprezentativac BiH Jusuf Nurkić posjetio je u petak Vukovar gdje je njegova fondacija organizirala besplatni dvodnevni košarkaški kamp. Domaćin kampa bio je Košarkaški klub Borovo, a na njemu se okupilo na desetine mališana koji su imali prilike na djelu vidjeti jednoga od najboljih centara NBA lige.

U okviru kampa u petak je održan trening na kojem su okupljeni mladi košarkaši odradili stanični trening četiri koša. Između ostaloga učili su osnove kretanja u košarkaškom stavu te osnove trčanja. Dan poslije održana su natjecanja polaznika.

“Kada sam počeo trenirati, nisam imao priliku upoznati nekog od NBA igrača ili trenirati s njihovim trenerima. Stoga mi je želja bila doći u Vukovar s trenerom Royem Rogersom, upoznati ovu djecu i provesti vrijeme s njima u igranju košarke, razgovoru i druženju. Planiramo ovakav košarkaški kamp organizirati i u Srebrenici kako bi spojili dva grada koja veže slična tragična sudbina, ali ovoga puta da njihova nova poveznica u budućnosti budu djeca i sport”, rekao je Nurkić.

Bila je ovo prilika i ne samo za trening nego i za uzimanje autograma, zajedničko fotografiranje jer ipak NBA zvijezde ne dolaze svaki dan u Vukovar. S Nurkićem u Vukovaru bio je i bivši pomoćni trener košarkaške reperezentacije Hrvatske Dražen Orešković koji je rekao kako je cilj kampa promocija sporta i tolerancije.

“Velika je stvar imati u Vukovaru igrača kao što je Jusuf Nurkić i trenera kao što je  Roy Rogers. Drago mi je što se na kampu okupio uistinu veliki broj djece. Nadamo se da je ovo samo prvi u nizu ovakvih kampova kako za djecu Vukovara tako i Srebrenice jer ih planiramo organizirati i u buduće s ciljem da svaki bude sve bolji i kvalitetniji. Tragičnu povijest ne smijemo zaboraviti, ali moramo tolerancijom i sportom graditi sretniju budućnost, a jučer i danas smo to u Vukovaru i učinili”, rekao je Orešković.