Održan 9. Bal Mađara u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Udruge Mađara Grada Vukovara u Vukovaru je održan deveti po redu Bal Mađara. Bila je ovo još jedna prilika za okupljanje pripadnika mađarske nacionalne manjine iz Vukovara ali i cijele Vukovarsko-srijemske županije kao i okolice. Imali su i goste iz Njemačke, Austrije kao i Mađarske. Svečanost su uveličali plesači iz Budimpešte, a među gostima bili su i glavni konzul Mađarske, s sjedištem u Osijeku, Antonio De Blasio kao i saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Janković.

„ako sam početak organizacije Bala Mađara nije bio lagan brojnost sudionika i nazočnost iznimno visokih uzvanika potvrda su kako je ova manifestacija zaista zaživjela i pronašla svoj put do tradicije. Nastojali smo ovaj bal urediti po uzoru na stare balove s austrougarskih dvorova pa se tako i kod nas otvara svečanim plesom pod nazivom Palotaš, a nakon toga nastavljamo s druženjem do ranih jutarnjih sati uz čak dva orkestra“, rekla je predsjednica Udruge Mađara Rozalija Jakumetović.

Među gostima bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je Vukovar oduvijek bio multikulturalan grad te da je samim tim jedan od zadataka gradske uprave omogućiti svim njegovim nacionalnim manjinama da se osjećaju dobro i zadovoljno.

„Jedino zajedničkim snagama možemo graditi budućnost našega grada. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je Udruga Mađara grada Vukovara jedna od najaktivnijih udruga te svoju nacionalnu manjinu uvijek prezentiraju u najsvjetlijem tonu“, rekao je Penava.