Božić slave pravoslavni vjernici

Foto: Pixabay/oberhausen

VINKOVCI, Vjernici koji blagdan Božića proslavljaju po julijanskom kalendaru, taj najradosniji krščanski blagdan proslavili su svečanim lirugijskim bogoslužjima koja su služena u svim pravoslavnim hramovima na području Vukovarsko-srijemske županije, te obiteljskim slavljima u svojim domovima.

Liturgijsko slavlje u vinkovačkom pravoslavnom hramu Silaska Svetog Duha na Apostole služio je paroh vinkovački, protojerej stavrofor Predrag Azap koji je vjernicima čestitao Božić tradicionalnim pozdravom “Mir Božji, Hristos se rodi”.

“Da raskrčimo putove do svojih srdaca dopustimo novorođenom Spasitelju da uđe pod naš krov. Da nam dušu isceli, radost i nadu povrati, da nas božanskim životom i ljubavlju ispuni. Tada će se božićna radost pretočiti u naš život, a i srce bi svakog čoveka svakodnevno moglo drugačije kucati“, poručio je vjernicima paroh Predrag Azap.

Vjernici koji Božić svetkuju po julijanskome kalendaru proslavili su taj blagdan na liturgijskom slavlju i u vukovarskim pravoslavnim hramovima Svetog Oca Nikolaja i Prepodobne Matere Paraskeve na Dobroj vodi, a akon bogoslužja, uputili su se svojim domovima u kojima će svečanim objedom nastaviti proslavu Božića.