Održan 5. Znanstveno-stručni simpozij Dr. Vladimir Emedi

Foto: Lions klub Vukovar

VUKOVAR, Lions klub Vukovar u suradnji sa Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veteran organizirao je tradicionalni 5. Znanstveno-stručni simpozij “Dr. Vladimir Emedi”. Simpozij je organiziran povodom obilježavanja 27. Svjetskog dana bolesnika.

“Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu” istaknula je moderator simpozija Zdenka Floršić.

Ovim povodom u vukovarskom Hotelu Lav okupilo se više od 220 liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnike, volontera i gostiju. Dopredsjednik Lions kluba Vukovar Igor Tot kazao je kako je namjera okupljanja razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja.

Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac pohvalila je rad vukovarskih lionsa te pri tome istaknula  kako vukovarska bolnica i njeni zaposlenici pružaju usluge i aktivnosti za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja, sprječavanje bolesti, rano otkrivanje bolesti, pravodobno liječenje te zdravstvenu njegu i rehabilitaciju na vrlo visokom nivou te konstantna ulaganja u kontinuirana edukacija i stručna usavršavanja zaposlenika bolnice.