Održan 4. Vukovarski polumaraton

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji grada Vukovara i Skiper media, kao i uz suorganizaciju Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Vukovar, Triatlon kluba Vukovar i Atletskog klub Maraton, u Vukovaru je danas održan 4. Vukovarski polumaraton. U dvije discipline, polumaraton i utrka građana na 5 kilometara, danas je ulicama grada trčalo više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

U ženskoj konkurenciji, u polumaratonu, najbrža je bila Silvija Šimunović iz AK Sljeme s vremenom 1:23:41 sati. Druga je bila Marija Vrajić (AK Maksimir), dok je treće mjesto osvojila Doris Blažević (TK Zrinski/AK FIT).

U muškoj konkurenciji ukupni pobjednik polumaratona je Đuro Borbelj, iz Atletskog kluba Apatin, s vremenom 1:08:13 sati. Drugo mjesto osvojio je Lovro Nedjeljković (AK Slavonija-Žito Osijek), a treće Antonio Đurčević (AK Žumberak).

U utrci građana, u ženskoj konkurenciji, prvo mjesto osvojila je Nikolina Pekić (AK Žumberak), a slijede Jelena Taradi Mihailović, Nela Marušić… U muškoj konkurenciji, u utrci građana, prvo mjesto osvojio je Ivan Bičanić iz AK “Samo da je završiti utrku”, a slijede Zen Stanković Striček, Domagoj Vuković…

Svaki trkač prolaskom kroz cilj okrunjen je unikatnom medaljom, a ukupni pobjednici dobili su novčane i sponzorske nagrade te pehare. Cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste.