Održan 17. po redu Vukovarski HAMBURG maraton

Foto: Stjepan Ćošić

VUKOVAR, U subotu, 18. lipnja, na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 17. Vukovarski “HAMBURG” maraton. Startalo je 8 maratonaca i svi su uspješno, nešto prije ponoći, završili maraton, utrku dugu 42,2 kilometara.

Najbrži bio je Boris Kratofil iz Vinkovaca, kojem je ovo 3. pobjeda na “Hamburgu”. Drugo mjesto osvojio je također trkač iz Vinkovaca Josip Matezović, dok je 3. bio Sebastijan Beriša iz Varaždina. Osim njih nastupio je i Franjo Lončar iz Zagreba, koji je s istrčanih 296 maratona hrvatski rekorderi po broju istrčanih maratona. Među natjecateljima je bio i Vukovarac Stjepan Čošić koji je rekorder Hrvatske po broju istrčanih maratona u jednoj godini (30). Subotnji maraton je Ćošiću bio 32. Istrčani maraton u ovoj godini s čime je već u 6. mjesecu nadmašio stari rekord. Oko Nove godine znati će se koliko će iznositi novi rekord države. 

HAMBURG maraton nije masovna utrka, ali okuplja mnoga velika maratonska imena s područja bivše države, mahom rekordere tih država. Slijeći “HAMBURG” maraton zakazan je za 9. srpnja s početkom u 19:00 sati.