Vukovarski bazen prepun kupača, od prošlog vikenda započeta naplata ležaljki

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, S obzirom na visoke temperature protekli vikend bio je prvi ovogodišnji vikend kada je vukovarski bazen bio pun kupača. Ponovno se na vukovarskom bazenu okupili gosti ne samo iz Vukovara nego i iz okolnih gradova i naselja, a bilo je kupača i iz udaljenijih mjesta. Kako je vrijeme godišnjih odmora na bazenu je bilo i mnogo građana koji su došli u Hrvatsku na odmor iz drugih država.

I ove godine vukovarski bazen svojim posjetiteljima nudi uobičajene sadržaje. Tu su bazeni ali i mogućnost da kupite sladoled, popijete neko osvježavajuće piće ili pak nešto pojedete. Novost od ovoga vikenda je naplata ležaljki koje se naplaćuju 10 kuna po ležaljci. Upravo je naplata ležaljki kod kupača izazvala brojne reakcije jer, kako građani kažu, taj dio nije dobro riješen. Naime, posjetitelji bazena prvo plaćaju ulaznicu na recepciji poslije čega odlaze na bazen. Kada dođu na bazen mogu tražiti neku od slobodnih ležaljki. Ako je nađu onda ponovno trebaju na recepciju da bi platili tih 10 kuna te se javiti nekome od spasilaca s računom koji će im onda dati plastificirani broj koji treba zakačiti na ležaljku. Trebalo bi sve te brojeve, kada završite s kupanjem, vratiti spasiocima.

Kupačima smeta šetanje tamo – ovamo radi toga računa, a pitaju se i kako sve to može riješiti jedno od roditelja koje na bazen dođe s dvoje djece. Upravo oni pitaju gdje ostaviti djecu, kome i kako. Radi svega toga za očekivati je da će i ovaj dio idućih dana biti riješen na neki drugačiji način.