Svečana promocija 164 prvostupnika Veleučilišta Lavoslav Ružička

Foto: Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, U Sportskoj dvorani Borovo naselje danas je održana 26. svečana promocija stručnih prvostupnika i 5. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Ovom prilikom promovirana su ukupno 164 prvostupnika i to njih 33 za studij trgovine, 26  za upravni studij, 77 za studij fizioterapije i 28 specijalista preventivne fizioterapije 28.

“Ovo je veliki dan za sve naše student koji s današnjim danom postaju dio akademske zajednice. “Isporučili” smo Republici Hrvatskoj visoko kvalificirane mlade osobe koje su budućnost ne samo grada nego i domovine. Po prvi put svečanu promociju održavano u sportskoj dvorani i to samo iz razloga što želimo biti što bliže Radničkom domu koji se obnavlja i gdje će se Veleučilište uskoro preseliti”, rekao je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Napomenuo je kako veleučilište trenutno ima preko 970 studenata iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Najavio je i skoro preseljenje u Radnički dom, a onda i mogućnost otvaranja novih specijalističkih studija. To sz prije svega nastavci studija trgovine kao i upravnog studija, a nije se odustalo niti od studija računarstva. Sudarić je kazao kako se otvorila i mogućnostu suradnje s FERIT-om iz Osijeka.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, koji je i vanjski suradnik na FERIT-u, kazao je kako će on maksimalno iskoristiti svoj položaj da FERIT “dovuče” u Vukovar.

“Računarstvo i informacijske tehnologije kljulni su za razvoj grada. Iznimno me veseli činjenica da je 164 promoviranih studenata postalo dio akademske zajednice. Želim im sreću u pronalasku posla i radu u struci”, rekao je Sušac.