Odobren projekt vrijedan preko 67 milijuna kuna koji će se realizirati u Iloku

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

ZAGREB, ILOK, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske krajem prošlog mjeseca donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i franjevačkog samostana u Iloku. 

Projekt ukupne vrijednosti 67.177.241,43 kuna financirat će se u iznosu 50.404.742,72 kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020., a razliku sufinanciraju prijavitelj, Grad Ilok i partneri, Iločki podrumi d.d., franjevački samostan iz Iloka i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije koja je zadužena za promidžbu turističke destinacije i vidljivosti projekta. Iz Vukovarsko – srijemske županije navode kako je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije imala glavnu ulogu u pripremi projektnog prijedloga, a aktivnosti pripreme provedene su u okviru provedbe projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“.

Projektni prijedlog prijavljen je 12. studenoga 2019. godine na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema“, a Razvojna agencija sudjelovat će i u radu projektnog tima te praćenju projekta tijekom provedbe. 

Potpisivanjem ugovora započet će provedba projekta koja će trajati 36 mjeseci tijekom kojih će biti rekonstruirane gradske zidine, objekti Podrumareva kuća i zgrada Žitnice u vlasništvu Iločkih podruma d.d., tri krila franjevačkog samostana u Iloku na kojima je rekonstrukcija već u tijeku te će biti promoviran grad Ilok kao turistička destinacija.