Od razgovora danas ništa, novi termin srijeda dopodne

Foto: Đuro Karalić

Za danas popodne najavljeni sastanak nezadovoljnih svinjogojaca s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković nije održan, međutim to ne znači da se sastanak neće i održati i to u srijedu dopodne, potvrđeno je iz Stožera za obranu hrvatskog sela koji uz Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje predvodi prosvjede.

“Nazvao me tijekom dana državni tajnik Pavić da mi kaže kako od sastanka s ministricom danas nema ništa. Ali će do sastanka s pregovaračem kojeg odredi premijer Andrej Plenković doći sigurno u srijedu tijekom dopodneva. Nećemo ići u Zagreb, oni su na potezu, zovemo ih u Slavoniju. Više nikome ne vjerujemo, nikamo nećemo ići”, potvrdio je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac.

Na spomen državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Mladena Pavića kaže kako su kao pregovarači dobrodošli svi osim njega. “Kada prosvjedi završe osobno ću podnijeti kaznenu prijavu protiv njega. On je živo zlo hrvatske poljoprivrede. Lažov i manipulator koji ne čini ništa dobroga za hrvatsku poljoprivredu”, rekao je Pokrovac. 

Ako do razgovora ne dođe, iz Stožera najavljuju nove blokade, a u pripremi je i novi prosvjedni punk, u Vođincima.

Prosvjednici traže ispunjenje niza zahtjeva među kojima su tri najvažnija – prestanaka eutanazija zdravih svinja i omogućavanje njihovog prometovanja, kao i klanja.

Foto: Đuro Karalić