Od ponoći radno vrijeme kafića produženo do 24 sata

Foto: Đuro Karalić

ZAGREB, Na današnjoj konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović poručio je građanima da se ne možemo opustiti kao i da o svima nama ovisi kakva će nam biti zdravstvena i gospodarska slika u narednom razdoblju. Na konferenciji je rečeno kako Stožer produžuje mjere za javni prijevoz i trgovine do 30. lipnja. Ulazak u Republiku Hrvatsku osobama koje dolaze iz schengenskog prostora, a koje su cijepljene s dvije doze cjepiva biti će omogućen ulazak čim se cijepe drugom dozom, odnosno neće trebati čekati protek vremena od 14 dana.

Kada je riječ o radnom vremenu ugostiteljskih objekata (kafići, pekare…) Božinović je rekao kako oni, od večeras od ponoći, mogu raditi do 24 sata. Do daljnjeg kafići neće moći primati goste u zatvorenom dijelu. Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima. Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba.

Pred početak EP u nogometu Božinović je rekao kako se daje preporuka svim jedinicama lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica. Kada je riječ o turističkoj sezoni članovi Stožera danas imaju sastanak s turističkim zajednicama na kojem će im ukazati na potrebu izbjegavanja masovnih manifestacija tijekom sezone.

Najavljeno je i smanjivanje razmaka među stolovima u ugostiteljskim objektima sa dosadašnjih 3 na 2,5 metara.