Očekuje se odgovornost svih za stanje u Cibalii, slijedi restrukturiranje kluba

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Dan poslije odluke Izvršnog odbora HNS-a, prema kojoj će se HNK Cibalia u slijedećoj natjecateljskoj godini natjecati u 3.HNL, konferenciju za novinare održali su predsjednik Uprave Cibalie Josip Kuterovac i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. U svojoj izjavi Kuterovac se ispričao svim navijačima jer klub nije ostvario opstanak u 1.HNL istaknuvši kako je dao sve što je mogao te da je učinio sve da Cibalia ostane prvoligaš.

„Kada se već dogodilo da nismo u tome uspjeli željeli smo učiniti sve da se klub natječe u 2. HNL. Ali kako niti u sportskom planu niti u ishođenju potrebnih licenci nismo uspjeli u tome HNK Cibalia će se iduće godine natjecati u 3.HNL“, rekao je Kuterovac.

Pojasnio je i kako po dva člana nisu uspjeli ishoditi licencu za igranje u 2.HNL i to jer nisu riješili dovoljno brzo dugovanja prema igračima kao i činjenici da klub ima veće rashode nego prihode i samim tim nije financijski stabilan. Istakao je i kako je bilo teško raditi u okolnostima koje su sve to uvjetovale te da se uprava borila za svaku kunu kako bi ishodila licencu. Kuterovac je rekao i kako ispadanje Cibalie u 3.HNL će značiti i neke nove ljude u klubu, njegovo restrukturiranje, a sve kako bi došli do novoga smjera u načinu rada kluba.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako se puno toga izdogađalo u borbi kluba za licencu ali i da se u tome nije uspjelo.

„Niti sportski, niti marketinški, niti organizacijski Cibalia nije ostvarila zacrtane ciljeve. Financijski je nedovoljna borba grada i ljudi oko institucije da bi opstao jedan prvoligaš. Klubovi moraju biti tvrtke i ostvarivati prihode, a Cibalia u tome nije uspjela. Isto tako poražavajuće je da su sve selekcije kluba ispale u niži rang“, rekao je ispred većinskog vlasnika, Grada Vinkovaca, Bosančić.

Dodao je i kako u budućnosti Cibaliu trena postaviti na zdravim ekonomskim osnovama, a onda i sportskim, pri čemu će posebna pažnja biti stavljena na omladinsku školu. Istakao je i kako klub treba presložiti iz temelja te rekao da svi koji se osjećaju odgovorni za trenutno stanje u klubu moraju snositi odgovornost.

„U Cibalii u budućnosti vidim ljude koji će voljeti raditi za Cibaliu, koji će o Cibalii govoriti na lijep način i koji će Cibaliu nositi u srcu. Na taj način vratiti ćemo je tamo gdje pripada, a to je 1.HNL“, zaključio je Bosančić.