Najboljim studentima Grad Vukovar dodijelio po 500 kuna nagrade

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček primio je u Gradskoj vijećnici studente koji su u prošloj akademskoj godini postigli izvrstan uspjeh, odnosno imali prosjek ocjena veći od 4,5. Za svoj uspjeh te kao poticaj daljnjem postizanju vrhunskih rezultata Pavliček im je uručio nagrade u iznosu od 500 kuna. Prema riječima Pavličeka pravo na nagradu ostvarilo je 27 studenta koji su izrazili želju da nakon završetka studija, ako pronađu posao, ostanu živjeti i raditi u Vukovaru.

„Izuzetno smo ponosni što imamo čak 27 studenata s područja Grada Vukovara koji postižu izvrsne rezultate u svome obrazovanju, a među njima je veliki broj studenata deficitarnih zanimanja. Ova nagrada dodjeljuje se na prijedlog gradonačelnika već treću godinu za redom. Za akademsku godinu 2014./2015. ovu smo nagradu dodijelili braći Alenu i Robertu Rončeviću, studentima integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prošle godine dodijeljene su 22 nagrade, dok ove godine nagrađujemo do sada najveći broj studenata s prosjekom 4.5-5.0.”, kazao je Pavliček.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima: medicine, dentalne medicine, preventivne fizioterapije, sestrinstva, marketinga, financijskog menadžmenta, studija klavira, glazbene pedagogije, biologije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, građevinarstva, psihologije, sociologije i studija bilinogojstva.

Istakao je i kako Grad Vukovar u tekućoj akademskoj godini stipendira 203 studenta za što je u proračunu Grada Vukovara osigurano 1,4 milijuna kuna dok je iz posebno prikupljenih sredstava od sponzora za ovu svrhu prikupljeno 500.000 kuna. Ovim mjerama Grad Vukovar ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanju mladih te njihovom zadržavanju na području Grada Vukovara.